Valoimpulssihoito

Pysyvä ja kivuton ihokarvojen poisto

Derma Clear -valoimpulssihoito on tehokas apu häiritsevistä ihokarvoista kärsiville. Karvoitusta voidaan poistaa esim. kasvoista, kainaloista, selästä, bikinialueelta, sääristä ja reisistä. Vartalolla hoitoja tarvitaan yleensä 6-10. Hoitokertojen väli kasvoilla on 3-5 viikkoa ja vartalolla 8-10 viikkoa.

Valoimpulssin teho karvanpoistossa perustuu siihen, että tietyt valon aallonpituudet imeytyvät tummaan pigmenttiin, jota on karvassa ja karvatupessa. Valoimpulssin lämpöenergia imeytyy karvatuppeen, jolloin Iämpö hyydyttää karvan kasvusolut ja pysäyttää karvatupen toiminnan. Parhaiten hoito tehoaa vaaleaihoiselle ja tummakarvaiselle henkilölle.

Hoidon kulku

Ihokarvat ajellaan lyhyeksi aina ennen hoitoa. Näin saadaan hoidon teho kohdistettua juuri karvatupen alueelle. Jos hoito tehdään pitkille, ajelemattomille karvoille, niin hoidon teho heikkenee, sillä karvan pituus varastaa osan valoimpulssin energiasta. Ennen hoitoa levitetään iholle väliainegeeli, joka viilentää ihon. Hoito on kivutonta. Se tuntuu vain pienenä nipistelynä ja Iämmön tunteena. Hoito on erittäin nopeaa.

Karvat eivät karise heti hoitopäivänä vaan yleensä siihen menee 2-4 viikkoa. Ennen sitä karvoja voi ajella vaikka päivittäin. Uutta karvaa alkaa kasvaa esim. vartalolla noin 8-10 viikon päästä hoidosta, silloin tehdään uusintahoito.
Karvat kasvavat eri sykleissä. Hoito tehoaa karvan aktiivisessa kasvuvaiheessa. Lepovaiheessa olevat karvat voi myös hoidon jälkeen karista, mutta ne kasvavat ajan kanssa takaisin. Kun hoitoja tehdään reilun vuoden ajan, saadaan käsiteltyä kaikki karvat niiden kasvuvaiheessa.

Valoimpulssihoitoa myös akneen, ruusufinniin ja huuliherpeksen hoitoon. Laajaspektrinen valo imeytyy ihoon tuottaen singlet-happea. Se tappaa bakteereita ja tulehdus paranee tehokkaasti. 3-4 kertaa kahden viikon aikana yleensä riittää taltuttamaan tulehduksen. Pigmenttiongelmista kärsiville valoimpulssihoito on myös tervetullut. Hoitosarjan aikana läisk ensin tummuu ja sitten häipyy pois.